Small company logo:
 
Välgörenhetsmärkens försäljning
Jag var suveränt bra på att sälja märken av alla slag, i scoutkåren toppade jag St.Georgmärkesförsäljningen under flera år, man hade 15  procent på summan, samt att jag som var bäst vann knivar, sovsäck  och så.

Jag var även scoutklädd (först vargungeklädd, det gick bättre att sälja som vargunge) när jag sålde andra märken som, tex.blindas blomma, morsdagsblomman, dessa gav mycket pengar  20 %,

majblomman och lucianålen fick man bara 10 % på försäljningen.

När jag var på topp (tänk på att detta är första delen av 50 talet,) så sålde jag för mellan 1500 -2000: blindas blomma, de gick bäst, + att jag varje år vann en cyckel, den enda som kunde hota mej, var min lillebror.

Trixet med att sälja så mycket var att jag gjort upp med flera källarmästare på Östermalm och Djurgården, att få sälja på deras krogar. samt att jag inte packade upp blommorna utan sålde dem i knippor av 10 st., satt det ett eller flera par i ett rum, så gick det alltid hem att säga "denna bukett skulle passa bra mot din kvinnas klänning" en bukett kostade 5 kronor ,men det hände mycket ofta att jag fick tio kronor , med ett "tack det är bra."

Men säg den saga som verkar i evighet, till slut blev jag för gammal för att vara söt liten gosse, och försäljningen dalade.

Top of Page