Small company logo:
 
sedan blev det många år........
sedan blev det många år........innan det blev dax att bli scout igen, passade på att vara Spiltaligist....., ut å supa,  å dansa å så.......

.träffade min fru Maud, bodde granne med henne först........
började möblera med egna barn.......byggde hus i Järna.....när Peter  (älsta grabben) började komma i 9 årsåldern  började han i Järna scoutkår...
.
.Maud gick med i föräldraföreningen. Dumheter sa jag.....jag .hade lastbil på den tiden, Maud hade lovat att  jag skulle köra lite grejor till tippen.... åkte till scoutstugan, kollade hur dom hade det, lastade på soporna, en scoutledare kom fram och snackade med mej, sa att han hört att jag varit scout......sa att dom hade planer att låta föräldrar komma och leka en stund en kväll, lovade att komma, men att jag absolut inte tänkte bli scoutledare.

Tänkte på vad jag hört av grabben hur de betedde sig på träffarna . Tönteri var det, absolut ingen scouting som när jag var liten ........kom till lekträffen, lekte scout en kväll, tackade ja till att bli vise avdelningsledare  i patrullscoutavdelningen. Min tanke var att få dom att sluta vara tötiga och börja bete sig som mina gamla HE scouter gjorde.

Det blev 10 år 7 år som patrullscoutledare i avd. Joglarna,  3 år som seniorledare i seniorscoutlaget P-nizzarna , sedan la jag av. har inte ångrat de 10 åren, och visst fick jag Järnascouterna att bli riktigt tuffa scouter när jag tänker tillbaka.

Top of Page